Σύμη: Η στιγμή που το τηλεοπτικό συνεργείο εντοπίζει τον Μάικλ Μόσλει – Η πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή (Βίντεο)

Λίγα μέτρα από την παραλία της Αγίας Μαρίνας στη Σύμη εντόπισε το τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ τη σορό του Μάικλ Μόσλεϊ. Ο παρουσιαστής του BBC, ο οποίος αγνοούταν τα τελευταία 24ωρα, εντοπίστηκε νεκρός λίγο μετά τις 11 το πρωί της Κυριακής.

Δείτε: Σύμη: Βρέθηκε νεκρός ο παρουσιαστής του BBC

«Λυπάμαι για την οικογένεια, λυπάμαι που είμαι εγώ αυτός που τον βρήκε. Μακάρι να είχαμε καλύτερα νέα», δήλωσε ο εικονολήπτης της ΕΡΤ.

Δείτε επίσης: Σύμη: «Λύγισε» ο εικονολήπτης της ΕΡΤ που εντόπισε νεκρό τον παρουσιαστή του BBC – «Λυπάμαι που τον βρήκα εγώ νεκρό» (Βίντεο)

«Μαζί με τον συνάδελφο Αντώνη Μυστιλόγλου εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια. Μακάρι τα πράγματα να ήταν καλύτερα και να δίναμε στην οικογένεια μια άλλη εικόνα», είπε από την πλευρά του ο δημοσιογράφος Aριστείδης Μιαούλης.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ περιέγραψε πώς το τηλεοπτικό συνεργείο εντόπισε τον 67χρονο παρουσιαστή.

«Όλοι οι δημοσιογράφοι, Έλληνες και ξένοι, πήγαμε με το καΐκι πάρα πολύ κοντά στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας» ανέφερε ο δημοσιογράφος λέγοντας ότι είχαν το νου τους στην ακτογραμμή μήπως και εντοπίσουν κάποιο ίχνος του αγνοούμενου, σύμφωνα και με τις οδηγίες των Αρχών.

«Επιστρέφοντας προς την Αγία Μαρίνα, ο συνάδελφος, ο Αντώνη Μυστιλόγλου εξακολουθούσε να έχει την κάμερα ανοιχτή και να “στοχεύει” στην παραλία. Όταν λοιπόν φτάσαμε και ετοιμαστήκαμε να σας στείλουμε το υλικό ο Αντώνης έρχεται και λέει “παιδιά τον βρήκα”» εξιστόρησε ο απεσταλμένος της ΕΡΤ.

Η πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Σύμης μετά την είδηση του θανάτου του παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ.

Ο Βρετανός παρουσιαστής, εντοπίστηκε νεκρός έπειτα από 4 ημέρες αναζητήσεων, πάνω σε βράχια δέκα μέτρα από την παραλία της Αγίας Μαρίνας, στη Σύμη, το πρωί της Κυριακής.

Το πτώμα διέκρινε συνεργείο της ΕΡΤ που βρισκόταν σε πλωτό σκάφος μαζί με τον δήμαρχο της Σύμης, Λευτέρη Παπακαλοδούκα.

Σε πρώτη φάση ο ιατροδικαστής αποκλείει την εγκληματική ενέργεια. Σύμφωνα με την εκτίμησή του είναι προχωρημένη η σήψη και δεν μπορεί έτσι να διαπιστώσει αιτία θανάτου, ούτε να καταλάβει αν έπεσε από τα βράχια. Πάντως, δεν βλέπει χτυπήματα από το λίγο που μπορεί να διακρίνει.

Η σορός του Μόσλεϊ θα μεταφερθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία Ρόδου για να γίνει νεκροτομή προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου, ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

Αστυνομικές πηγές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο Μάικλ Μόσλεϊ απομακρυνόμενος από το Πέδι, να μπερδεύτηκε και αντί να κινηθεί αριστερά προς τον Γυαλό Σύμης να πήρε τη διαδρομή δεξιά του που οδηγούσε προς την Αγία Μαρίνα.

Δεν αποκλείουν ο 67χρονος να είχε πρόθεση να κινηθεί προς Αγία Μαρίνα προκειμένου να κάνει μπάνιο, καθώς είχε σημαδέψει στον χάρτη του το δύσβατο αυτό κομμάτι διαδρομής, και στη συνέχεια να επέστρεφε στη Σύμη.

«Μάλλον ζαλίστηκε, ξάπλωσε και έμεινε εκεί»

Εκ πρώτης όψεως, ο Μόσλεϊ δεν φέρει χτυπήματα, με τον δήμαρχο να εκτιμά πως «μάλλον ζαλίστηκε, ξάπλωσε και εκεί έμεινε».

Στο νησί έσπευσε και ιατροδικαστής αλλά και κλιμάκιο εγκληματολογικών ερευνών, από τη Ρόδο για να διευκρινιστούν τα αίτια του θανάτου και να δοθεί απάντηση στο πώς πέθανε ο διάσημος Βρετανός παρουσιαστής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί